На зміну Яценюку «БПП» шукатиме для себе технічного прем'єра з «НФ» – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

«БПП» насправді знайде, ким замінити Яценюка, просто зараз вони не готові до перевиборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи заяву нардепа Сергія Березенка про те, що «БПП» не претендує на посаду прем'єр-міністра.

«Зрозуміло, що за необхідності в «БПП» знайшли б людину і в даному разі суть не в цьому. Проблема в тому, що зараз «БПП» не хоче йти на перевибори. Хоча вони й заявили, що не бояться виборів, тим не менше вони не впевнені. Тому що незрозуміло, з ким доведеться йти в коаліцію», – аналізує він.

За словами експерта, якщо вибори будуть, то «НФ» не проходить. Можуть пройти «Самопоміч» і «Батьківщина» й доведеться входити в коаліцію з ними. За такого розкладу, можливо, доведеться віддати прем'єрство Тимошенко. А це найнезручніший прем'єр для Порошенка.

Як працює уряд Яценюка? Обіцянки міністрів«Слово і Діло» продовжує серію дайджестів цікавих обіцянок членів Кабінету міністрів України.

«Передбачити вибори поки що неможливо, тому навесні, скоріш за все, їх не буде», – вважає Горбенко.

«На даному етапі «БПП» буде максимально довго залишати Яценюка, а далі спробують взяти технічного прем'єра з «НФ», – припускає політолог.

Нагадаємо, раніше «БПП» вирішив підтримати Яценюка на посаді прем'єр-міністра. Як відомо, Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і спікер парламенту Володимир Гройсман випустили спільну заяву про те, що питання про зміну прем'єр-міністра не перебуває на порядку денному.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: