Філатов може скасувати рішення «Опоблоку» щодо секретаря міськради – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Ситуація в Дніпропетровську може ускладнитися далі, але проблема не в тому, що мер буде не в дружніх відносинах із секретарем міськради.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Солонтай, аналізуючи інформацію про те, що в Дніпропетровську «Опоблок» обрав секретарем міськради Загіда Краснова, проти якого категорично виступає новообраний мер Борис Філатов.

«Насправді, складність ситуації дещо в іншому. На засіданні було зареєстровано 35 депутатів, і не лише від «Опозиційного блоку» та «Громадської сили». Були й від «БПП», наприклад. Участь у голосуванні взяли 33. Таким чином, всі, хто проголосував – це й є ті, хто за Краснова», – розповідає експерт.

За словами Солонтая, Філатов перед цим він виставляв кандитатуру Каміля Примакова, а він не пройшов, набравши лише 31 голос, тому наступна кандидатура має подаватися депутатами.

«Якраз Краснов – це вже кандидатура від депутатів. З цієї точки зору проблеми немає. Проблема не в тому, що секретар буде не в дружніх відносинах із мером», – зазначив експерт.

Декларація Філатова: 3 машини, вертоліт та 1,5 млн в цінних паперахЗгідно з декларацією, заробітна плата Бориса Філатова склала 61 888 гривень, дохід від передачі в оренду майна – 11 076 гривень.

За його словами, проблема в іншому. Це було ранкове засідання, не в приміщенні Ради, без відповідного інформування громадськості.

«Проблема ще й в тому, що проекти рішень мають бути оприлюднені, подані, обговорені, адже серед таких рішень і перейменування Дніпропетровська, й бюджетні призначення, й низка інших важливих питань. Порядок, який прошло це засідання, суперечить законодавчим процедурам. Далі ситуація може ще більше ускладнюватися, тому що Філатов має право вето, а в такому разі справа опиниться в судах», – проаналізував ситуацію Олександр Солонтай.

Нагадаємо, Борис Філатов переміг у другому турі виборів міського голови Дніпропетровська, обійшовши свого головного конкурента Олександра Вілкула з мінімальним відривом.

Відомо також, що на місце Бориса Філатова в парламенті претендуватиме його соратник, голова політради партії «УКРОП» Геннадій Корбан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: