Інновації зачекають: Кличко відклав фінансування наукових розробок для Києва

Читать на русском
Столичний міський голова Віталій Кличко відклав питання фінансування 11 наукових проектів, метою яких було покращення життя киян.

Столичний міський голова Віталій Кличко відклав питання фінансування 11 наукових проектів, метою яких було покращення життя киян.

Обіцянку профінансувати з міського бюджету відповідні проекти НАНУ Кличко дав ще 7 жовтня 2014 року, констатує «Слово і Діло».

Говорячи про покращення міського господарства, Кличко тоді зазначив, що столиця оплатить розробку 11 проектів Національної академії наук. 22 квітня 2015 року «Слово і Діло» з'ясувало, що столичний міський голова підписав меморандум про співпрацю з Київською політехнікою щодо створення інноваційного наукового містечка «Політеко Сайєнс Сіті».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв профінансувати 11 розробок і винаходів НАНУ в 2015 роціСказано 7 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак наразі перспективи проекту туманні: як повідомили в КМДА, фінансування винаходів та наукових розробок як інститутів НАН України, так і галузевих установ у 2015 році не проводилося. Натомість профільний департамент подав відповідні пропозиції на 2016 рік.

Тож, можливо, обіцяне Кличком і буде реалізовано, але точно не в 2015 році. А це означає, що це зобов'язання отримує статус «не виконано», оскільки більш ніж за рік мер так і не знайшов можливості для його виконання.

Загалом Віталій Кличко виконав 44% власних обіцянок. Дізнатися, як працюють його колеги в інших містах, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: