Петренко так і не зміг показати українцям, у чому полягають санкції проти РФ

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко не виконав обіцянку щодо оперативного оприлюднення відкритої частини документів щодо санкцій України проти Російської Федерації.

Міністр юстиції Павло Петренко не виконав обіцянку щодо оперативного оприлюднення відкритої частини документів щодо санкцій України проти Російської Федерації.

Відповідне зобов'язання очільник Мін'юсту взяв на себе ще 6 лютого, нагадує «Слово і Діло».

Зокрема, тоді міністр пообіцяв, що найближчим часом українці зможуть ознайомитися з санкціями, запровадженими у відповідь на агресію РФ. Йшлося про ту частину заходів, яка визнана РНБО публічною.

Однак у відповідь на інформаційні запити «Слово і Діло» так і не отримало від Міністерства юстиції відповідної інформації. Відомо, що 7 квітня на розгляд Ради національної безпеки та оборони були направлені пропозиції щодо застосування персональних економічних та інших санкцій, однак у листі Мін'юсту, датованому 25 травня, зазначалося, що відомство не володіє інформацією щодо цих заходів.

3 серпня другий пакет антиросійських санкцій направив до Кабміну міністр закордонних справ Павло Клімкін, а вже 12 серпня уряд їх схвалив. Рішення про перелік санкцій було оприлюднене 16 вересня 2015 року Радою національної безпеки та оборони.

Оскільки з моменту, коли була зафіксована обіцянка, до моменту оприлюднення обмежувальних заходів минуло понад 7 місяців, а також враховуючи те, що Міністерство юстиції так і не надало уточнюючої інформації щодо санкцій, «Слово і Діло» кваліфікує цю обіцянку як невиконану.

Загалом Павло Петренко виконав більше половини власних обіцянок, однак це його зобов'язання приєднається до тих 14%, які міністр юстиції провалив. Дізнатися, як працюють колеги Петренка по уряду, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: