Бюджет-2016 є максимально можливим компромісом між усіма позиціями – Кононенко

Читать на русском
Заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко заявив, що ухвалений проект Бюджету на 2016 рік є консенсусом між усіма позиціями.

Народний депутат України, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що ухвалений проект Бюджету на 2016 рік є консенсусом між усіма позиціями.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

За словами Кононенка, цей Бюджет є максимально можливим компромісом між позиціями, відображеними в Меморандумі МВФ.

«Зокрема, це 35 млрд грн, які закладені до Бюджету на різницю в тарифах, яка піде в якості компенсації незабезпеченим верствам населення наступного року. Також у Бюджеті закладено компроміс із аграрним сектором економіки. Це так зване «розщеплення», коли аграрії частково отримуватимуть пільгу з ПДВ, а частково ПДВ буде виплачувати Бюджет. А також при експорті своєї продукції вони отримають можливість отримувати відшкодування цього податку», – заявив Кононенко.

Пенсійний зашморг для Бюджету, або Чому час скасовувати пенсії?Про необхідність кардинального перегляду підходів до формування пенсій експерти говорять ще з початку 2000-х років. Так звана «солідарна» система пенсійного забезпечення, яка незалежній Україні дісталася у спадок від Радянського Союзу, не працює і тільки виснажує вітчизняну економіку.

Також, як стверджує нардеп, 100 млрд грн закладено на оборону. На переконання Кононенка, цей Бюджет – «це крок уперед і, все-таки, це – Бюджет розвитку».

Крім того, Кононенко повідомив, що проект Бюджету на 2016 рік, можливо, буде коригуватися після того, як його презентують Міжнародному валютному фонду та пройдуть спільні консультації. «Ми перебуваємо в програмі фінансування цієї організації й у першому кварталі наступного року планується транш. Щоб його отримати, ми маємо підтримувати діалог із фондом», – наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: