У США, Німеччині й Китаї з'являться торговельні представництва України

Читать на русском
У 2016 році у 8 країнах (Бельгія, Швейцарія, Туреччина, Китай, Єгипет, Польща, Німеччина, США) з'являться торговельні представництва України.

У 2016 році у 8 країнах (Бельгія, Швейцарія, Туреччина, Китай, Єгипет, Польща, Німеччина, США) з'являться торговельні представництва України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами представників прес-служби Міністерства економічного розвитку та торгівлі, відомством було розроблено проект указу Президента України Петра Порошенка «Про заходи з посилення захисту економічних і торговельних інтересів України за кордоном». Він був схвалений Кабінетом міністрів України.

«Проектом указу Президента пропонується у 2016 році започаткувати роботу 8 торгових представництв України, насамперед у країнах, які є найбільшими імпортерами вітчизняної продукції – Бельгія, Швейцарія, Туреччина, Китай, Єгипет, Польща, Німеччина, США, діяльність яких буде зосереджена в тому числі на всебічній підтримці експортерів (інформаційній, організаційній, консультаційній тощо)», – зазначили в МЕРТ.

Як стверджують у МЕРТ, створення таких торгових представництв, які будуть підпорядковані Міністерству, має стати елементом загальної системи захисту зовнішньоекономічних інтересів держави за кордоном.

«Функції торгових представництв полягатимуть у виконанні таких завдань, як захист інтересів суб'єктів господарювання, проведення антидемпінгових заходів, сприяння торгівлі та інвестиціям, аналіз товарних ринків, участь у підготовці та проведенні міжурядових комісій, виставкових заходах», – розповіли у Мінекономіки.

Нагадаємо, 23 жовтня Україна та Німеччина підписали угоду про створення торгово-промислової палати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: