Яценюк і Аваков поводяться так, наче вони абсолютно незамінні – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Навесні перевиборів очікувати не варто, тому що жодна політична сила не зможе вгадати їх результат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи можливість розпаду коаліції після ухвалення Бюджету.

«Все частіше звучить інформація про те, що перевибори будуть. Враховуючи специфіку політичної мови, можна говорити про те, що вони таки, напевно, будуть. Аж надто часто про них говорять. Яценюк і Аваков все частіше вони перегинають палицю в плані торгів. Вони поводяться так, наче є абсолютно незамінними. Хоча це зовсім не так», – аналізує Горбенко.

Як підкреслив експерт, вони розуміють, що мають гарантії Заходу, який просив обійтися без перевиборів.

«Немає впевненості, що перевибори будуть навесні. Зараз жодна політична сила не зможе передбачити, чим завершаться такі вибори», – вважає політолог.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що між ним та Президентом не буде жодних протистоянь та боротьби за повноваженняСказано 28 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, мається на увазі не довгострокова перспектива, а те, як закінчать партії ці вибори та з яким рейтингом вони увійдуть?

«Тому якщо перевибори й будуть, то, скоріш за все, восени. Тому що політичним силам потрібно домогтися того, щоб хоч якось можна було передбачити результат. А на сьогодні цього ніхто не може сказати», – резюмував Горбенко.

Нагадаємо, що ще на початку літа Петро Порошенко запевнив, що ще одних дострокових виборів парламенту в Україні не буде. А Яценюк переконував, що між Президентом та ним як прем'єр-міністром не буде жодних протистоянь і боротьби за повноваження.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив, що його відставка матиме негативні наслідки для уряду. Також він заявив, що може перейти в опозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: