Валентин Резніченко – перший у рейтингу керівників регіонів України

Читать на русском
У рейтингу керівників обласних державних адміністрацій (ОДА) перше місце посів губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко.
Валентин Резніченко

У рейтингу керівників обласних державних адміністрацій (ОДА) перше місце посів губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Про це повідомили на розширеному засіданні Кабінету міністрів України, підбивши підсумки моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів, передає «Слово і Діло».

Зміна моделі управління ОДА, волонтери в державних структурах, Центр інновацій та реформ, з десяток нових електронних проектів, перші в Україні об'єднані громади та перший затверджений в країні бюджет на 2016 рік. Це лише неповний список досягнень Дніпропетровщини, якими поділився глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко на розширеному засіданні Кабміну.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації

«Ми знайшли свою формулу ефективності. Основний принцип нашої роботи: є завдання, знаходимо рішення. Сьогодні ми маємо величезний досвід у реалізації різних проектів і готові ділитися ним з усією країною», – сказав Резніченко.

У кадровій політиці губернатор Дніпропетровщини зробив ставку не на кількість, а на якість. 650 чиновників ОДА та РДА скорочені, усунені дублюючі функції та неефективні співробітники. До проектного менеджменту залучені цивільні активісти. З 12 радників губернатора 9 є волонтерами.

Також у Дніпропетровській області створено Центр інновацій та реформ – iDnipro. У 2015 році Центр разом з волонтерами реалізував більше 20 інноваційних проектів. На платформі iGov в електронний вигляд переведено 155 адміністративних послуг. Більше 250 структур при ОДА перейшли на систему електронних державних закупівель ProZorro. Разом з волонтерами реалізуються проекти з контролю роботи транспорту, будівництва та ремонту доріг. Серед інновацій також електронні підписи, екологічний онлайн-моніторинг, платформа е-контакт, мобільний додаток до губернаторської «гарячої лінії» та ін.

Дніпропетровщина цього року перевиконала плановий бюджет більш ніж на 2 млрд гривень. Це результат бюджетної децентралізації, яку проводить Президент України Петро Порошенко. За словами керівника області, додаткові кошти дозволили цього року в 5 разів збільшити витрати на соціальну сферу, в 4 рази – на ремонт доріг і в 1,5 рази – на реконструкцію житлово-комунального господарства.

Резніченко створює на Дніпропетровщині реєстр мобілізованих бійців АТОПершу в Україні базу даних з повною інформацією про демобілізованих воїнів створює Центр допомоги учасникам АТО та їх сім'ям при Дніпропетровській облдержадміністрації.

Додаткові кошти – це відремонтовані школи, лікарні, дороги, ліфти та дахи, нові дитячі садки та центри розвитку. У цьому році розпочато будівництво та реконструкція 169 об'єктів інфраструктури.

Крім того, темпи зростання доходів промислового виробництва перевищують всеукраїнські вдвічі. Область утримує перше місце за реалізацією промпродукції – близько 172 млрд гривень, та за експортом – майже 4 млрд доларів. Запроваджено режим максимального сприяння бізнесу. При ОДА відкриті Інвестиційний центр, Центр грантрайтінга. Загальний обсяг іноземних інвестицій в регіон на сьогодні становить більше 7 млрд доларів.

«Уряд ухвалив рішення про присвоєння рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів, щоб було зрозуміло, хто якісно та ефективно працює в тій чи іншій області, а хто просто демонструє свою присутність у кріслі голови місцевої адміністрації», – зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Валентин Резніченка нагородили почесною грамотою Кабінету міністрів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: