Меркель передала британській розвідці інформацію про Путіна та ситуацію в Україні

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході свого візиту до Великобританії надала спецслужбам цієї країни дані про Росію та ситуацію в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході свого візиту до Великобританії надала спецслужбам цієї країни дані про Росію та ситуацію в Україні.

Про це пише видання The Times, передає «Слово і Діло».

За даними видання, конфіденційна зустріч німецького канцлера з керівниками MI5 (контррозвідка) Ендрю Паркером, MI6 (розвідка) Алексом Янгером і главою радіоелектронної розвідки Робертом Ханніганом відбулася в жовтні.

У заміській резиденції глави британського уряду спецслужби поділилися з Ангелою Меркель даними про загрозу, що надходить від міжнародної терористичної організації «Ісламська держава».

Своєю чергою, Ангела Меркель передала інформацію про нестабільну ситуацію в Україні та анексованому Криму, а також про президента Росії Володимира Путіна.

Зустріч пройшла в присутності прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона.

Надані Великобританією дані виявилися для Ангели Меркель «дуже інформативними» і стосувалися іноземних бойовиків, які воюють в Сирії та Іраку, та загрози радикалізації. Джерело видання в канцелярії британського прем'єр-міністра зазначив, що «було тривале обговорення Сирії та Росії».

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що, незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: