Україна оскаржить у СОТ запроваджене Росією продовольче ембарго

Читать на русском
Кабмін розглядає можливість подачі до СОТ позову про запровадження продовольчого ембарго з боку Російської Федерації з 1 січня 2016 року.

Кабмін розглядає можливість подачі до СОТ позову про запровадження продовольчого ембарго з боку Російської Федерації з 1 січня 2016 року.

Про це сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі-торговий представник України Наталія Микольська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Якщо подивитися реально на ситуацію із застосуванням Росією ембарго, то в нас первинними та більш терміновими є заходи у відповідь і захист національного ринку, тих виробників, які постраждали. Це питання оскарження у СОТ», – сказала вона.

Микольська зазначила, що Україна збиралася оскаржувати обмежувальні заходи, а натомість є повне ембарго з боку Росії.

«Тут питання в тому, що в нас об'єктивно може змінитися стратегія. Ми можемо оскаржувати зараз не обмежувальні заходи, а ембарго Російської Федерації. Ми над цим працюємо, але об'єктивно потрібно зробити так, щоб як мінімум на ринку України ті виробники, які постраждали, були захищені від імпорту з РФ», – підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, уряд Російської Федерації розширив продуктове ембарго проти України «на особливих умовах» і постановив запровадити його з 1 січня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: