Як голосувати за Бюджет, вирішить неофіційна парламентська «коаліція» – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Навіть ті політики, які представляють більшість, можуть не проголосувати за Бюджет. Тому владі доведеться шукати альтернативу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що «Самопоміч» відмовилася голосувати за податкову реформу та Держбюджет.

«Питання насправді в тому, що не лише «Самопоміч», але й інші депутати можуть не проголосувати. Все буде вирішуватися в індивідуальному порядку. Можливо, завдяки переговорам чи іншим обставинам за Бюджет проголосує частина «Опозиційного блоку». Це голосування покаже дуже неочікувані та несподівані конфігурації», – аналізує Олещук.

Як зауважив експерт, Бюджет дійсно дуже проблемний з політичної точки зору і в ньому дуже багато неоднозначних моментів.

«Багато хто з політиків, навіть ті, хто представляє більшість, не будуть голосувати за нього й потрібно буде шукати якусь альтернативу. А альтернативу в нас, як правило, шукають звичними методами. Наприклад, переговорами з мажоритарниками в обмін на якісь преференції для їх округів», – пояснює політолог.

На його думку, можна говорити про те, що буде окрема коаліція, яка не зовсім буде перетинатися з офіційною парламентською коаліцією.

Як повідомляється, Верховна Рада вирішила розглянути та ухвалити в цілому проект Бюджету на 2016 рік 24-25 грудня.

Як відомо, Президент Петро Порошенко раніше заявляв, що Бюджет на 2016 рік має ухвалюватися на новій податковій базі, але в «БПП» вже повідомили, що його ухвалять на основі старого Податкового кодексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: