Яценюк просить парламент дозволити запровадити санкції проти Росії

Читать на русском
Законопроект про внесення змін до закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» зареєстрований у Верховній Раді.

Законопроект про внесення змін до закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» зареєстрований у Верховній Раді.

Ініціатором проекту закону є прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло».

У пояснювальній записці зазначається, що запровадження з 1 січня Росією продовольчого ембарго та призупинення РФ дії договору про зону вільної торгівлі з Україною «вже в найближчій перспективі (на початку 2016 року) створюють загрозу заподіяння шкоди інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України та законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності й містять ознаки дискримінаційних дій щодо України у сфері торгівлі».

ЄС продовжив санкції проти РосіїРада ЄС ухвалила рішення продовжити економічні санкції щодо Росії у зв'язку із ситуацією в Україні на шість місяців.

«Метою ухвалення проекту закону є законодавче врегулювання повноважень Кабінету міністрів України щодо оперативного застосування адекватних заходів у відповідь на дії визнаної Верховною Радою держави-агресора, які завдають шкоди або створюють загрозу її заподіяння інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України чи законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Зазначеної мети пропонується досягти шляхом доповнення Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» положеннями щодо особливостей застосування Україною заходів у відповідь на дії держави-агресора та/або держави-окупанта, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки», – йдеться в документі.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявляв, що в Кабінеті міністрів вирішили запрваджувати дзеркальні санкції без узгодження з парламентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: