Україна ризикує втратити міжнародну підтримку, якщо не ухвалить Бюджет – Мінфін США

Читать на русском
Міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив, що Україна повинна виконувати свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом.
міністр фінансів США Джейкоб Лью

Міністр фінансів Сполучених Штатів Америки Джейкоб Лью заявив, що Україна повинна виконувати свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

За словами прес-служби, вчора ввечері прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обговорив з міністром фінансів США Джейкобом Лью ситуацію щодо ухвалення проекту Бюджету на 2016 рік Верховною Радою України.

У МВФ розповіли, чим загрожує Україні ухвалення неузгодженого з ним ДержбюджетуМіжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та Держбюджету-2016.

«Міністр Лью обговорив з прем'єр-міністром Яценюком стан переговорів, які він і міністр фінансів Наталія Яресько проводять з Верховною Радою. Секретар Лью підкреслив терміновість виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ і підкреслив ризики підриву критично важливої міжнародної підтримки, якщо Рада відкладе цю роботу до наступного року», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Також, як стверджує Мінфін США, ухвалення фіскально стійкого Бюджету в короткі терміни має вирішальне значення для підтримки економічної стабільності та для подальшого надання фінансової допомоги з боку МВФ та інших міжнародних партнерів України.

Нагадаємо, вчора посли країн-членів G7 закликали Україну ухвалити Бюджет, узгоджений з МВФ. А також заявили, що ретельно спостерігають за процесом реформ в Україні та схвалюють дії уряду в цьому питанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: