Ситуація в зоні АТО ускладнилася

Читать на русском
Проросійські бойовики продовжують обстрілювати українські позиції із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Проросійські бойовики продовжують обстрілювати українські позиції із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

З 18:00 загарбники вчинили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів у Мар'їнці.

На цій же дільниці відбулося бойове зіткнення з ворожим підрозділом кількістю не менше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій і відтіснили ворога. Зазнавши втрат, бойовики відступили.

Ще одне бойове зіткнення відбулося у населеного пункта Щастя. Там банда загарбників нараховувала не менше 10 чоловік. Забравши поранених і загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж.

Продовжилися збройні провокації проти наших солдатів і на інших ділянках лінії розмежування. Зокрема, противник продовжив обстріли в районі населених пунктів Піски, Опитне та південніше Авдіївки. По Красногорівці окупанти вчора били із зенітних установок і 82-мм мінометів.

Луценко розповів, що буде, якщо Росія відмовиться залишити ДонбасЛуценко заявив, що Росія має вивести свої війська з території Луганської та Донецької областей негайно, інакше ніяких змін на Донбасі не буде.

Також із мінометів калібру 82-мм бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО у Зайцевому і неподалік окупованої Горлівки. Крім того, вони застосували гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети та озброєння танків.

На маріупольському напрямку противник вів вогонь із 82-мм мінометів у бік наших позицій у Староігнатівки.

Упродовж минулої доби зафіксовано 39 випадків порушення проросійськими гібридними бандформуваннями умов припинення вогню, а також два бойових зіткнення.

З опівночі бойовики вже шість разів порушили режим тиші. Всі вони зафіксовані в районі Пісків, Опитного та Авдіївки, де ворог застосував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: