РФ готова воювати в Сирії та на Донбасі навіть собі у збиток – експерт

Читать на русском
Володимир Саприкінексперт у сфері енергетики

Якщо в Кремлі запланували проект, який має політичний напрямок, його реалізовуватимуть, незважаючи на збитковість.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін, аналізуючи інформацію про те, що РФ через обвал цін на нафту та продовження санкцій ЄС загрожує нова хвиля кризи.

«Аналіз економічної поведінки РФ останніх років свідчить про те, що якісь економічні світові тренди не впливають на її політику. Якщо РФ поставила собі якусь мету чи якийсь проект, навіть якщо він не принесе результату, або принесе лише збитки, Росія буде його реалізовувати й далі, виходячи з політичних цілей», – вважає експерт.

На його переконання, чергове падіння цін на нафту, безумовно, негативно впливає на російський Бюджет і з часом Росія має задуматись.

«Однак це буде не дуже скоро, оскільки певні резерви РФ ще має», – підкреслив Саприкін.

За його словами, всі ці фактори дають усвідомлення того, що конфлікт в Україні, а також бомбардування Сирії триватимуть і далі, оскільки й військових, і економічних резервів у РФ вистачає.

Санкції Заходу вже не діють у боротьбі з РФ – експертЕксперт поділився міруваннями щодо інформації про те, що в ЄС ще не знають, коли саме буде ухвалено рішення щодо санкцій для Росії, але готові розглянути їх продовження.

«А ембарго, санкції та інші обмеження проти Росії головним чином негативно вплинуть на економічний стан громадян РФ і поступово вони все далі виходитимуть за межу бідності», – резюмував експерт.

Водночас економічний експерт Володимир Сіденко також вважає, що поки істотно санкції не вплинули на поведінку РФ на міжнародній арені.

«Політика РФ виходить не з матеріальних міркувань. У них є власна глобальна ідея, й саме нею вони і керуються», – констатував він.

Нагадаємо, що раніше Італія та низка країн Південної Європи виступили проти безумовного ухвалення рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: