КСУ отримає проект судової реформи у вівторок

Читать на русском
Голова ВРУ Володимир Гройсман сподівається, що 22 грудня судова реформа буде внесена до порядку денного та відправлена на розгляд Конституційного суду.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сподівається, що 22 грудня судова реформа буде внесена до порядку денного та відправлена на розгляд Конституційного суду.

Про це він заявив під час засідання погоджувальної ради, передає «Слово і Діло».

«Я розраховую на те, що завтра ми включимо до порядку денного та спрямуємо на висновок до Конституційного суду судову реформу, а далі почнеться робота над цим законом. Розраховую на підтримку конституційних змін», – заявив Гройсман.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що головним принципом реформи судової системи має стати повне перезавантаження персонального складу суддів. Петренко заявив, що нових суддів потрібно набирати після закінчення ВНЗ із відповідною освітою.

Нагадаємо, 12 листопада лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Верховна Рада до кінця року розгляне зміни до Конституції України в частині судової реформи в першому читанні до кінця 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: