Росія з 1 січня запроваджує контрсанкціі проти України та скасовує всі пільги

Читать на русском
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною.
Дмитро Медведєв

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною.

Про Медведєв заявив на нараді зі своїми заступниками, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС, тобто на Україну буде поширюватися режим найбільшого сприяння без будь-яких винятків. Всі преференції відходять у минуле, пільг не буде», – заявив прем'єр-міністр РФ.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що, починаючи з 2016 року, Україна імплементує економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС.

«У цих умовах нам необхідно захистити свій ринок і наших виробників», – сказав Медведєв.

Не санкціями єдиними: ЄС перемагає РФ у війні за ринки пострадянських країнПоки Україна відволікала агресивні військові маневри Росії, Молдова, Грузія, а за останній рік – і Білорусь, вдало посилили свої торговельні відносини з Європою.

Крім того, Медведєв зазначив, що Київ і Брюссель виявилися не готовими до «підписання зобов'язуючих угод в частині асоціації України та ЄС з урахуванням інтересів РФ».

«Ми неодноразово говорили українській владі, що імплементація економічної частини угоди про асоціацію з ЄС зачіпає наші інтереси і створює ризик економічної безпеки для нашої країни. Були проведені кілька раундів переговорів, але результатів вони не дали. І Україна, і Євросоюз не готові до підписання угоди, яка б враховувала інтереси Російської Федерації», – підсумував прем'єр-міністр РФ.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив, що Кабмін ухвалив рішення запроваджувати дзеркальні санкції проти РФ без узгодження з Верховною Радою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: