Антиросійські санкції не обміняють на співпрацю ЄС з РФ – Могеріні

Читать на русском
Могеріні заявила, що Європа зацікавлена у співпраці з Росією у питаннях Сирії, але це не означає, що антиросійські санкції будуть зняті.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Європа зацікавлена у співпраці з Росією у питаннях Сирії, але це не означає, що антиросійські санкції будуть зняті.

Про це повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

У разі зняття санкцій з РФ Україна втратить Крим назавжди – ЧубаровЗняття санкцій проти Росії внаслідок виконання Мінських домовленостей в повному обсязі призведе до втрати Криму.

«В останній рік ми ведемо діалог з Росією щодо Ірану, Сирії, Лівії, імміграції, клімату. В інтересах Європи працювати з Росією з пріоритетних питань, але це не привід для обміну з питань санкцій», - заявила вона.

За словами Могеріні, санкції, які були введені проти РФ через ситуацію на Донбасі, а також окупацію Криму, не будуть збережені назавжди. Вона зауважила, що їх зняття повністю залежить від виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 18 грудня комітет постійних представників країн-членів Європейського союзу на засіданні схвалив продовження санкцій проти Росії ще на півроку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: