Аваков попередив про можливий сценарій виходу з влади в опозицію

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не бачить іншого виходу для коаліції, окрім як домовлятися для досягнення хоч якогось позитивного процесу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков впевнений, що Верховна Рада не знайде голосів за його відставку і повідомив, що готовий буде піти в опозицію, якщо уряд України не досягне позитивних змін.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Обозреватель.

«Варіант наступний - стиснули зуби, сіли і шукаємо компроміс, відклавши в сторону амбіції і нелюбов один до одного. Приймаємо Податковий кодекс, бюджет, інші ключові законопроекти, отримуємо черговий транш МВФ, ситуація потихеньку стабілізується», - говорить Аваков.

Але, як уточнив Глава МВС, якщо ступінь деструкції буде перевищувати ступінь позитивних змін, для мене пропаде мотивація перебування в системі влади.

«У такому разі, вихід - піти з влади в опозицію. І для мене, і для Яценюка, і для всієї нашої команди - це буде чесно», - заявив він.

Також, Арсен Аваков повідомив, що стурбований можливим розпуском парламенту і у випадку, якщо буде прийнято рішення йти з уряду, то «ми йдемо в опозицію, бо це - політично ясна і чесна конструкція».

«Це призведе до розпуску парламенту і дострокових виборів. А наступними до влади прийде хто? «Регіонали» і маргінали. І деструкція тільки зросте. Отже, у нас немає іншого вибору, окрім як зціпити зуби і домовлятися для досягнення хоч якогось позитивного процесу», - вважає Глава МВС.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про відставку Арсена Авакова з поста міністра внутрішніх справ. Як, заявив сам Аваков, він піде у відставку тільки в тому випадку, якщо упевниться, що не може здійснювати реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: