«Нафтогаз» вирішив знизити ціну на газ

Читать на русском
НАК «Нафтогаз України» знижує ціни на газ промисловим споживачам, бюджетним та іншим організаціям.

З початку наступного року НАК «Нафтогаз України» знижує ціни на газ промисловим споживачам, бюджетним та іншим організаціям.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Економічну правду.

Як повідомляється, в залежності від умов оплати, обсягів закупівлі та стану попередніх розрахунків з Нафтогазом, ціна газу для цих споживачів складатиме від 5780 до 6398 гривень за тисяч кубометрів (без ПДВ та вартості транспортування).

Відповідно, ціни зменшуються в порівнянні з цінами, що діяли у грудні, на 65-76 гривень за тисячу кубометрів в залежності від категорії споживача і умов оплати.

«У перших трьох кварталах поточного року Нафтогаз на 100% забезпечував потреби у газі населення та підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), які виробляють тепло для населення. Частка Нафтогазу на ринку постачання газу для промисловості становила 23%», - повідомляє Нафтогаз.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що аудит тарифів ЖКГ завершиться до 15 червня 2015 рокуСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Експерт з енергетичних питань Сергій Дяченко в коментарі «Слову і Ділу» розповів, що на даний момент, є певні обставини, щоб знизити ціну на газ для населення, оскільки будуть знижуватися світові ціни, і, відповідно, українські закупівельні ціни на газ.

«Логічно, що зниження цін буде, але лише в якихось межах споживання», - наголосив він.

Нагадаємо, з 1 квітня кубометр газу для населення коштує 7,2 грн. Арсеній Яценюк у травні пообіцяв, що призначені НКРЕКП тарифи на послуги житлово-комунального господарства пройдуть аудит 4-х міжнародних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: