Обама підписав закон, який дає зрозуміти, що РФ не готова здати Асада – експерт

Читать на русском
Вадим Гречаніновпрезидент Атлантичної Ради України

Асад і не стільки насправді важливий для РФ, але Президент США підписав закон про зняття ембарго на експорт нафти, що свідчить про те, що ніяких домовленостей не досягнуто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава Атлантичної ради України Вадим Гречанінов, аналізуючи припущення західних дипломатів про те, що РФ готова до відставки Асада.

«Сирійська криза триватиме й надалі. Малоймовірно, що РФ змінила свої позиції з цього питання. Причина в тому, що США зняли ембарго на експорт нафти. Це свідчить про те, що жодних домовленостей сторони не досягли», – розповідає експерт.

За його словами, важко сказати, наскільки РФ зможе тримати ситуацію в Сирії під контролем, але у них вистачить сил і ресурсів, щоб воювати.

Російські війська ППО в Сирії«Слово і Діло» вирішило показати, яку територію покривають війська російської протиповітряної оборони в Сирії.

«Все мають вирішити між собою США та Росія. Туреччина принципового впливу на цю ситуацію не має. Путін переконаний, що він бореться із західної ідеологією. І йому не стільки потрібнен Асад. Путін просто домагається геополітичного визнання», – вважає він.

«Західні країни, Туреччина, Саудівська Аравія та інші неохоче погодилися залишити Асада при владі на час перехідного періоду. Цей компроміс відкрив шлях для зміни позиції Росії. Отримано рішення, яке в результаті призведе до відставки Асада», – розповів високопоставлений західний дипломат на умовах анонімності.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо вона продовжить надавати підтримку президенту Сирії Башару Асаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: