Холодницький обіцяє рішуче реагувати на корупцію в Кабміні, АП або ГПУ

Читать на русском
Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його відомство у разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади займеться їх розслідуванням

Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його відомство у разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади займеться їх розслідуванням.

Про це він розповів в інтерв'ю «Громадське.TV», передає «Слово і Діло».

«Я нікому нічого не винен, я нікому нічого не обіцяв. Якщо будуть факти, що свідчать про корупцію прем'єр-міністра, Президента, генерального прокурора, то буде й відповідне законне реагування і крапка», – заявив Холодницький.

Холодницький обіцяє запустити роботу НАБУ до Нового рокуНовопризначений заступник генапрокурора та очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький планує швидко укомплектувати штат ввіреного його органу та запустити роботу Національного антикорупційного бюро до Нового року.

За його словами, в Україні дуже великий рівень політичної корупції, але деякі політики навчилися маніпулювати суспільною думкою та налаштовувати людей проти правоохоронних органів.

«Я впевнений, що так воно і буде, коли почнуться перші провадження, де будуть замішані високопосадовці, самі розумієте, кожен з них – представник якоїсь партії чи політичної сили. І, звичайно, та чи інша політична сила почне висловлювати своє невдоволення, почне розповідати, що це замовлення опонентів», – підкреслив антикорупційний прокурор.

Також він наголосив, що коли подавав заяву на цю посаду, морально вже був готовий до таких випадків.

«Суспільство вимагатиме, мовляв, якщо ви порушили провадження щодо одного члена партії, значить, повинні порушити й щодо іншого, щоб якось врівноважити. Та ми не будемо врівноважувати», – зауважив він.

Крім того, Холодницький заявив, що метою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Антикорупційного бюро є не боротьба з політиками, а боротьба з корупцією. І якщо з цим будуть пов'язані представники тієї чи іншої політичної сили, то відповідні органи візьмуться за розслідування цих справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: