Южаніна розповіла, коли будуть внесені зміни до Податкового кодексу

Читать на русском
На засіданні спільної робочої групи, до якої увійшли представники Верховної Ради та уряду, було ухвалено рішення, як рухатися далі щодо Бюджету та податкової реформи.
Ніна Южаніна

На засіданні спільної робочої групи, до якої увійшли представники Верховної Ради та уряду, було ухвалено рішення, як рухатися далі щодо Бюджету та податкової реформи.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає «Слово і Діло».

«У понеділок, 21 грудня, до Верховної Ради буде подано новий законопроект про внесення змін до чинного Податкового кодексу. Вони стануть тією податковою базою, на якій буде побудований Бюджет країни на 2016 рік», – написала вона.

За словами нардепа, ці зміни допоможуть збалансувати Бюджет і не допустять руйнівних наслідків для економіки.

«Щодо законопроекту №3630, то вже після затвердження парламентом змін до Податкового кодексу та ухвалення закону про Держбюджет він також буде розглянутий Верховною Радою в першому читанні», – повідомила Южаніна.

Податкова реформа Мінфіну копіює естонську податкову модель – експертСпеціаліст поділився міркуваннями з приводу пропозицій Міністерства фінансів України щодо нової податкової реформи.

На думку голови комітету, цей документ стане базою для розробки наступного року нового Податкового кодексу, в якому знайдуть своє відображення й прогресивні норми парламентського законопроекту №3357.

«Вірю, що наступного року нам вдасться підготувати для країни дійсно ліберальну податкову реформу, яка буде детально прорахована широким колом фахівців, узгоджена із суспільством і міжнародними партнерами та ухвалена, як цього вимагає закон, до 1 липня 2016 року», – підсумувала Ніна Южаніна.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Кабінет міністрів і місія МВФ узгодили податкову реформу на технічному рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: