У МВФ розповіли, чим загрожує Україні ухвалення неузгодженого з ним Держбюджету

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та Держбюджету-2016.

Міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та Держбюджету-2016.

Про це заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Після значної роботи на технічному рівні, проект Держбюджету та податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, що була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду щодо нового Податкового кодексу та Держбюджету на 2016 рік», – цитує прес-служба Ліптона.

У МВФ уточнили, що показник дефіциту Держбюджету на 2016 рік на рівні 3,7% є ключовою умовою для завершення другого перегляду в рамках програми співпраці EFF України та МВФ.

Водночас не менш важливою залишається й умова структурних реформ, які підтримують проект Держбюджету Міністерства фінансів.

МВФ вважає, що затвердження Бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік, призведе до порушення програми співпраці та розриву міжнародного фінансування України.

Раніше спікер українського парламенту Володимир Гройсман заявив, що запропонований урядом проект Державного бюджету на 2016 рік руйнує закладений цього року курс на бюджетну децентралізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: