В «ДНР» перестали пускати представників ОБСЄ на свою територію

Читать на русском
Цього тижня представникам спостережної місії ОБСЄ відмовили в доступі на територію так званої «ДНР», мотивуючи це вимогою отримувати відповідні дозволи від її ватажків.

Цього тижня представникам спостережної місії ОБСЄ відмовили в доступі на територію так званої «ДНР», мотивуючи це вимогою отримувати відповідні дозволи від її ватажків.

Про це заявив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Він наголосив, що таким чином керівництво самопроголошеної «республіки» не дає можливості ОБСЄ зафіксувати перемир'я, гуманітарну ситуацію або ж підтвердити наявність жертв від вибухів.

«Вже є така системна практика, коли озброєні члени «ДНР» наполягають на пред’явленні дозволу від влади «ДНР». У нас завжди були проблеми при перетині, але було достатньо зателефонувати керівництву, щоб вирішити ситуацію. Цього тижня всі спроби поговорити з такими людьми були неможливими. І це роблять люди, які підписали Мінський меморандум. Влада «ДНР» має припинити таку практику, в іншому разі СММ не зможе фіксувати перемир'я, відведення озброєнь, гуманітарну ситуацію, підтвердити загибель від вибухів», – наголосив Хуг.

Москва заблокувала резолюцію ОБСЄ про діяльність спецмісії на ДонбасіРечник міністерства закордонних справ України повідомила, що РФ блокує майже всі рішення і зокрема, про діяльність спецмісії на Донбасі.

Така ситуація спостерігається не лише при перетині кордону, але й у багатьох інших випадках: нерідко «офіційні особи республіки» відмовляються спілкуватися з представниками місії без дозволу керівництва «ДНР».

«Відповідальність лежить на владі «ДНР», вони мають пояснити людям, що немає такої вимоги. Вони мають донести, що СММ має свободу пересування й ця свобода гарантується мандатом», – наголосив Хуг.

Нагадаємо, сьогодні в Маріуполі СБУ затримала групу бойовиків, у якої було знайдено велику кількість стрілецької зброї, гранатометів, боєприпасів, вибухівки, а також військову форму, засоби спостереження та холодну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: