Кримські татари хочуть створити військовий підрозділ на кордоні з Кримом

Читать на русском
Мустафа Джемілєв під час зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу обговорив створення в Херсоні військового підрозділу.
Мевлюд Чавушоглу, Мустафа Джемілєв і Рефат ЧубаровФото: Рустем Умеров

Уповноважений Президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв під час зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу обговорив створення в Херсоні військового підрозділу.

Про це повідомило агентство «Кримські новини», передає «Слово і Діло».

Мустафа Джемілєв зазначив, що підрозділ буде входити до складу ЗСУ та підпорядковуватиметься Міністерству оборони України.

«На кордоні з Кримом ми хочемо створити військовий підрозділ, який буде входити до складу ЗСУ та підпорядковуватиметься Міністерству оборони України. Але можливості України обмежені. Є питання з облаштуванням місця перебування, обмундируванням, озброєнням, харчуванням військових тощо. Не вистачає можливостей для отримання військового досвіду та освіти, медичних послуг. На порядку денному – всі ці витрати. Ось ці питання ми б хотіли обговорити з Туреччиною», – сказав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України планує ухвалити рішення про обмеження товарообігу з тимчасово окупованим Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: