Саакашвілі: гастролер чи реформатор? Експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Пікову кар’єру в Грузії Саакашвілі дійсно вже зробив, але й Україна – не найкращий варіант для нього.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи інформацію про те, що Міхеіл Саакашвілі анонсував проведення 25 грудня в Києві непартійного антикорупційного форуму.

«З точки зору форуму, здається, що Саакашвілі намагається відігравати в Україні роль місцевого жандарма, але не має насправді повноважень притягувати до відповільності за корупційну діяльність, але прагне принаймні розкривати корупцію в країні, відкрито про це говорить та виносить на розгляд громадськості», – розмірковує він.

Інша річ, як підкреслив політолог, що влада має реагувати на це, і форум також спровокований тим, що Саакашвілі, можливо, хоче створити коаліцію для боротьби з корупцією.

«Навряд чи Саакашвілі можна вважати гастролером. Принаймні з точки зору громадянства він такий же громадянин, як і всі інші. Малоймовірно, що Україна є для нього найкращим варіантом. Яким буде його майбутнє? Залежить від того, якою буде його діяльність та якими будуть результати», – аналізує експерт.

При цьому слід розуміти, як він зазначив, що після посади президента важливо обіймати також статусну посаду, а в Грузії це вже неможливо.

«Він не міг би бути керівником якогось регіону, при тому що він був президентом. Це питання статусу. Пікову кар’єру там він зробив. А в Україні згодом все стане зрозуміло», – резюмував Дмитро Купира.

Нагадаємо, вчора Арсен Аваков звинуватив Міхеіла Саакашвілі у зв'язках із російським бізнесом, зацікавленим у купівлі Одеського припортового заводу та, обливши його водою, завив, що той має «забратися з України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: