У новому паспорті буде відмітка про несудимість – Аваков

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в нових внутрішніх паспортах буде відмітка про несудимість.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в нових внутрішніх паспортах, так званих ID-картках, буде відмітка про несудимість.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання користувачів соцмережі, передає «Слово і Діло».

За його словами, цей паспорт повністю замінить дійсне посвідчення особи у вигляді книжки.

«Активним громадянам, які хочуть користуватися сучасними технологіями та мати доступ до нових видів державного сервісу, варто подумати про отримання «електронного ключа до держпослуг», яким з часом стане новий паспорт», – написав Аваков.

Порошенко: новий пластиковий паспорт коштуватиме не більше 160 грнПрезидент України Петро Порошенко заявив, що з 1 січня 2016 року Україна зможе видавати своїм громадянам по 45 тисяч паспортів нового зразка щодня.

Як стверджує міністр, отримати новий паспорт можна у відділенні Державної міграційної служби за місцем проживання вперше, та в будь-якому відділенні – у разі наступних звернень. Також Аваков повідомив, що попередньо робити фотографію не потрібно, натомість заявника сфотографує співробітник ДМС при оформленні нового паспорта.

«Для захисту інформації на електронному носії використовуються новітні технології. У разі крадіжки або втрати такого паспорта скористатися ним буде набагато складніше, оскільки зчитування інформації здійснюватиметься єдиною комп'ютерною системою», – додав міністр.

Крім того, на чіпі картки можуть бути вказані біометричні дані власника – відбитки пальців і цифровий підпис. У разі непотрібності від цієї функції можна буде відмовитися. Також ID-картки не міститимуть відомостей про національність і місце проживання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: