Майже половина Донбасу покрита українським сигналом телерадіомовлення

Читать на русском
Заступник міністра інформполітики Тетяна Попова заявила, що роботи з відновлення покриття сигналу українського телерадіомовлення на Донбасі тривають.
Тетяна Попова

Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявила, що роботи з відновлення покриття сигналу українського телерадіомовлення на Донбасі тривають.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

За її словами, майже 50% населення Донбасу можуть слухати та дивитись українське радіо та телебачення.

Бойовики боротимуться з українським ТБКомандири бойовиків вжили екстрених заходів із протидії трансляції українського телебачення на окупованому Донбасі.

«У Донецькій області ми закриваємо 50% за старою панеллю, тобто половина населення гарантовано дивиться українські канали. У Луганській області ситуація трохи гірша, там близько 60% – інші канали, а 40% – це українські національні канали», – повідомила Попова.

Також, як стверджує заступник міністра інформполітики, Міністерство займається лише відновленням покриття сигналу українського телерадіомовлення і, згідно із законодавством, не може перешкоджати трансляції російських телеканалів.

«Ми знаємо, що наші колеги з Міністерства оборони роблять щось у цьому напрямку», – додала Попова.

Крім того, за її словами, обладнання для відновлення покриття Україна отримує від своїх західних союзників, у тому числі від Польщі, Литви та США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: