Україна домовилася з НАТО про співпрацю

Читать на русском
Договір визначає заходи співробітництва в інтересах розвитку потенціалу України у сфері озброєння.

Договір визначає заходи співробітництва в інтересах розвитку потенціалу України у сфері озброєння.

Про це повідомили в прес-службі РНБО, передає «Слово і Діло».

«У рамках візиту Президента України до штаб-квартири Альянсу була підписана дорожня карта Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Документ підписали перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський та заступник генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа», – йдеться в повідомленні.

Підписання дорожньої карти є логічним продовженням багаторічної кооперації в цій сфері та спрямоване на розвиток практичних аспектів реалізації пріоритетів, визначених у спільній заяві щодо посилення оборонно-технічного співробітництва України з НАТО, яка була підписана 22 вересня 2015 року в рамках візиту генерального секретаря НАТО в Україну.

Документ визначає основні заходи співробітництва в інтересах розвитку можливостей України у сфері озброєння та військової техніки, досягнення сумісності з силами НАТО в цій галузі, а також надання допомоги Україні в переході на технічні стандарти Альянсу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд планує затвердити річну національну програму співпраці з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: