Путін підтримав обмін російських військових на полонених у Росії українців

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін вважає, що питання обміну затриманих осіб має стати предметом діалогу з Україною, а обмін повинен бути рівноцінним.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що питання обміну затриманих особіб має стати предметом діалогу з Україною, а обмін повинен бути рівноцінним.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на питання українського журналіста Романа Цимбалюка, передає «Слово і Діло».

За його словами, обмін затриманими повинен вібуватися за принципом «всіх на всіх», і Росія підтримує позицію України в цьому питанні. При цьому він дав зрозуміти, що не відпустить всіх українських політв'язнів заради звільнення самих лише ГРУшників.

Росія і Україна готуються до обміну Савченко на полонених спецназівцівАдвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що обмін української льотчиці на полонених російських спецназівців, затриманих на Донбасі, має «непогані перспективи».

«Ви назвали двох-трьох осіб, а потім довгий список, на кого ви хочете їх міняти. По-перше, обмін повинен бути рівноцінним. А по-друге, ми повинні спокійно це обговорити. Адже не секрет, що українська влада вважає тих, хто затриманий і перебуває на Донбасі, людьми, які підлягають обміну. А тих, хто утримується у в'язниці в Києві, вважають кримінальними злочинцями та виводять за рамки обміну», - сказав Путін.

«Я вам щиро кажу: ми не зацікавлені в загостренні конфлікту, ми хочемо щоб він якомога швидше був завершений. Але тільки не через повну ліквідацію людей на сході України», – заявив він.

Крім того, російський президент заявив про те, що Росія ніколи не говорила, що на Донбасі немає їхніх військових. «Але це не означає, що там присутні регулярні війська», – зазначив Путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: