За 5 років Україна реформує армію до стандартів НАТО – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що ЗСУ мають на меті досягти повної сумісності зі стандартами Північноатлантичного альянсу

Українські Збройні сили мають на меті досягти повної сумісності зі стандартами Північноатлантичного альянсу.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі, передає «Слово і Діло».

«Моя мета, мета України – забезпечити повну взаємосумісність між Збройними силами України та Збройними силами НАТО до 2020 року. Україна хоче досягти критеріїв НАТО», – сказав Порошенко.

Україна домовилася з НАТО про співпрацюДоговір визначає заходи співробітництва в інтересах розвитку потенціалу України у сфері озброєння.

За його словами, на зустрічі в штаб-квартирі НАТО представники України та країн-членів Альянсу обговорили подальші кроки щодо співпраці, а також саміт НАТО у Варшаві.

«На саміті НАТО у Варшаві ми продемонструємо важливі сигнали кооперації України з НАТО. Вдячний НАТО за допомогу в реформуванні ЗСУ», – заявив Президент України.

Своєю чергою, генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна й НАТО розширюють співробітництво напередодні саміту у Варшаві в 2016 році.

Крім того, Столтенберг зазначив, що Україна зобов'язана відновити контроль над українсько-російським кордоном на окупованих територіях, адже це передбачається Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд затвердить річну національну програму співпраці з НАТО, а головним завданням стане членство в Альянсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: