Справжні домовленості Путіна та Керрі залишаться за зачиненими дверима – експерт

Читать на русском
Ростислав Томенчукполітолог

Путін та Керрі мали зустрічі раніше й можливість обговорити все, що відбувається, була, тому наразі складно уявити, якою насправді була мета цього візиту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук, аналізуючи візит Джона Керрі до Москви та його зустріч з президентом РФ володимиром Путіним.

«Насправді, Путін з Керрі бачаться досить часто. Зокрема, не так давно вони перетиналися в Парижі й мали достатньо часу щось обговорити. Яким чином вибудувано цей візит, складно сказати. Звісно, ключова тема – це Сирія. Щодо Мінських домовленостей, то їх начебто відклали на 2016 рік», – розповідає експерт.

На його думку, Україна намагається виконувати Мінські домовленості, але ситуація на Донбасі від цього не покращується.

Путін хоче для окупованих територій Донбасу статусу «конфедерацій»Росія хоче, щоб Україна надала статус «конфедерацій» територіям Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

«Можливо, вони уточнили, які в кого думки, позиції. Але завжди залишається непублічна частина, те, що за зачиненими дверима», – аналізує Томенчук.

Російсько-турецький конфлікт, скоріш за все, вичерпаний, тому акценти – це Сирія та Мінські домовленості.

«Інших значущих речей, задля яких Керрі міг приїхати в Росію, мабуть, немає», – вважає експерт.

Як відомо, зустріч Володимира Путіна з Джоном Керрі в Кремлі тривала більше трьох годин замість запланованої години. Також повідомляється, що після переговорів міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія підтримує ідею зустрічі щодо Сирії на рівні міністрів. Вона має відбутися в Нью-Йорку 18 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: