Бюджет-2016 варто ухвалювати на старій податковій базі – експерт

Читать на русском
Олександр Савченкоекономіст, фінансист

Держбюджет у нинішньому вигляді є вкрай незбалансованим, тому доцільно брати за основу стару податкову базу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економіст Олександр Савченко, аналізуючи інформацію про те, що у «БПП» змінили свою позицію й готові голосувати за Держбюджет-2016 на старій податковій базі.

«БПП» змінив свою позицію, оскільки нові правки призведуть лише до хаосу. Вони неопрацьовані, непрораховані, й більш дилетантський проект Бюджету годі й згадувати. Жодних принципових реформ там немає. Дійсно, краще ухвалити Бюджет на старій податковій базі, й потім уже вносити зміни до податкової системи, а в середині наступного року створити новий Бюджет», – вважає експерт.

На його переконання, Бюджет як на старій податковій базі, так і на новій – це консервація ситуації, що склалася.

«Це відсутність реформ та вичікування. От тільки незрозуміло, чого ще чекає уряд», – зазначив він.

За його словами, до Нового року лишилося не так багато часу, й лише якщо ухвалюватимуть Бюджет на старій базі, то встигнуть реально все перерахувати.

«Бюджет зараз незбалансований і неадекватний. Наприклад, дотації до Пенсійного фонду перевищують Пенсійний фонд майже вдвічі. Те, що пропонується, викликає великі сумніви», – переконаний економіст.

Нагадаємо, 2 грудня 2015 року народний депутат Юрій Луценко заявив, що фракція «БПП» не підтримає Держбюджет на базі старого Податкового кодексу.

Як відомо, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Держбюджет встигнуть ухвалити до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: