У Кличка обіцяють: до 2017 року лічильники тепла встановлять у кожному будинку

Читать на русском
До кінця 2016 року міська влада планує завершити програму установки теплолічильників у всіх житлових будинках столиці.

До кінця 2016 року міська влада планує завершити програму установки теплолічильників у всіх житлових будинках столиці.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає «Слово і Діло».

За словами Пантелєєва, місто в будь-якому разі буде виконувати програму установки приладів обліку. Зараз програма стверджується, формується відповідний бюджет.

«Але для тих людей, які вже цього року хочуть платити на 20-30% менше за тепло, ми маємо пропозицію. Місто готове взяти на себе вартість лічильника, а роботи з проектування та встановлення можуть оплатити жителі. Це можливість вибору для людей: або чекати кінця 2016 року, коли місто зможе виконати ці роботи, або зібрати кошти з сусідами й мати меншу плату за тепло вже протягом цього опалювального сезону. Адже окупність лічильника дуже висока – за один або два опалювальних сезони мешканці багатоповерхівок повернуть вкладені кошти за рахунок меншої оплати за опалення. В такому разі вони оплатять лише роботи з його проектування та встановлення. Місто бере на себе організаційні питання та надає жителям лічильник безкоштовно», – повідомив Петро Пантелєєв.

Як сказав заступник голови КМДА, з кінця 2014 року кількість будинків, в яких встановлено прилад обліку тепла, зросла з 30% до 80% від загальної кількості. Більше 90% київських сімей будуть розраховуватися за тепло за показаннями приладу обліку.

«Всього в столиці цього року встановлено майже 4200 теплолічильників: більше тисячі за кошти міського бюджету та 3 тисячі за рахунок інвестиційної програми ВАТ «Київенерго». Тепловий лічильник дає можливість отримувати на 20-30% менше нарахувань за тепло. До того ж, відбувається точний облік спожитого тепла. А це перший крок на шляху підвищення енергоефективності. Всі енергозберігаючі заходи набувають значення в економії коштів лише після того, як в будинку з'явиться лічильник тепла», – сказав Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко заявив, що до кінця поточного року в 51% багатоповерхових житлових будинків будуть встановлені теплові лічильники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: