«Нафтогаз» вимагає від РФ повернути контроль над Чорноморським шельфом

Читать на русском
НАК «Нафтогаз України» подає до суду на Росію й вимагає відшкодування збитків від втрати активів у Криму, включаючи Чорноморський шельф, і повернення контролю над ними.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подає до суду на Росію й вимагає відшкодування збитків від втрати активів у Криму, включаючи Чорноморський шельф, і повернення контролю над ними.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«НАК «Нафтогаз України» домагатиметься через міжнародні судові інституції відновлення контролю над активами, втраченими через російську окупацію Криму, та відшкодування всіх завданих збитків», – йдеться в повідомленні.

«Нафтогаз» вирішив самотужки судитися з Росією щодо КримуНАК «Нафтогаз України» готує окремий позов до міжнародного арбітражного суду з вимогою компенсувати втрату своїх активів у Автономній Республіці Крим.

За даними компанії, збитки «Нафтогазу» від окупації Криму за 2014 рік склали 13,8 млрд гривень. Ця цифра була підтверджена міжнародними аудиторами. Також аудитори підтвердили, що вартість втрачених активів у Криму становить 15,7 млрд гривень.

«Нафтогаз» втратив у Криму та на шельфі 15 родовищ нафти та газу, 3 перспективні площі покладів нафти та газу, Глібовське підземне газосховище, більше 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільчі станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки», – повідомляє прес-служба компанії.

Крім того, компанія не може вести розробку родовищ, які містять близько 50 млрд кубометрів газу, 3,5 млн тонн нафти та 1 млн тонн газоконденсату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: