Томбінський розповів, що заважає Україні отримати безвізовий режим з ЄС

Читать на русском
Голова представництва ЄС в Україні вважає, що українська влада затягнула процес створення Національного агентства із запобігання корупції.
Ян Томбінський

Голова представництва ЄС в Україні вважає, що українська влада затягнула процес створення Національного агентства із запобігання корупції.

Про це Ян Томбінський розповів в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Закон про це Агентство був прийнятий півроку тому. Була створена конкурсна комісія, яка мала обрати 5 членів, а вона обрала лише 3. Це не дає впевненості в загальному процесі», – сказав дипломат.

Він зазначив, що цей орган є одним з елементів загальної картини того, як Україна планує боротися з корупцією. «Навіщо чекали стільки часу й навіщо все робити в останню хвилину, під таким тиском? Немає впевненості всередині України, що це потрібно в першу чергу не для ЄС, а для самої України», – підкреслив Ян Томбінський.

Дипломат висловив переконання, що всі політики в Україні усвідомлюють одну з найбільш серйозних проблем – корупцію, яку варто викорінити.

«Я за три роки в Україні не чув від жодного з політичних діячів висловлювання про те, що в Україні немає корупції й із цим все добре. Так навіщо здійснювати кроки на цьому шляху під зовнішнім тиском? Чому ж не зробити це самим всередині країни? Мені здається, краще звітувати перед Брюсселем про те, що Україна сама йде правильним шляхом без будь-якого нагадування їй про це», – резюмував посол.

Нагадаємо, раніше Ян Томбінський заявив, що він стурбований змінами до законопроекту про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: