Експерт: поліграф – не панацея для прийому працівників до МВС

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Після Євромайдану МВС лише зараз прокинулося й почало діяти.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи мітинг екс-міліціонерів.

«Дійсно, потрібно було думати раніше, коли від працівників МВС вимагалося щотижня заносити щось керівництву. Протест свідчить про те, що МВС на правильному шляху. Мають бути гідні умови праці, та й не лише праці, але взагалі функціонування міліції, щоб була довіра з боку суспільства. Несподівано у МВС прокинулися й зрозуміли, що потрібно щось робити», – розмірковує Дмитро Кондратенко.

Як підкреслив експерт, нова поліція потребує більш якісного навчання. Для них мають бути виписані інструкції поведінки в тій чи іншій ситуації, щоб громадяни та самі працівники поліції були захищені від свавілля.

Щодо прийому до нової поліції, то, як зазначив політолог, детектор брехні, який збираються запровадити, може бути корисним на 60%, але слід розуміти, що це не панацея й на все потрібен час.

«Перехетрити систему дуже важко й не всі це зможуть зробити, але в цій ситуації є ще етичні питання, кваліфікаційні. Слід також зважати на те, хто проводить опитування, тому що не все так просто», – вважає експерт.

Зазначимо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що колишні міліціонери, які набрали менше 25 балів у рамках переатестації, будуть звільнені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: