Уряд Яценюка продемонстрував повну відсутність реформаторьких ідей – експерт

Читать на русском
Кабінет міністрів Арсенія Яценюка не зумів продемонструвати системного реформаторського підходу в управлінні країною й по суті робив те ж саме, що й попередні уряди.

Кабінет міністрів Арсенія Яценюка не зумів продемонструвати системного реформаторського підходу в управлінні країною й по суті робив те ж саме, що й попередні уряди.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» розповів політичний експерт Валентин Гладких, пише «Слово і Діло».

За словами експерта, урядовці Яценюка, говорячи про реформи, наводять приклад Малайзії, Японії та повоєнної Німеччини, однак забувають про те, що керівництво всіх перелічених держав застосовувало часом діаметрально протилежні методи роботи.

«На превеликий жаль, нинішній уряд так і не зміг сказати, які реформи та яким чином ми будемо проводити. Незрозуміло, в інтересах якої соціальної групи будуть проводитися ці реформи, і, на жаль, все це призвело до того, що цей уряд продемонстрував повну відсутність якихось свіжих ідей, новаторських підходів і якихось інновацій. Тобто, за великим рахунком, цей уряд робить те саме, що робили й усі інші», – зазначив Гладких.

Обіцяне й виконане: хто і як працює в уряді Яценюка«Слово і Діло» підбило підсумки роботи міністрів в уряді Арсенія Яценюка. Міністром, що роздає набільше обіцянок, виявився очільник МВС Арсен Аваков.

На його думку, Кабінет міністрів досі не визначився, в якому напрямку буде рухатися наша економіка, не продемонструвавши системної продуманої роботи.

«Уряд намагався «видирати» якість проблеми й там щось вирішити. А Україна зараз перебуває в системній кризі. Тобто потрібно було системно підходити. І саме цього системного підходу уряду бракувало», – додав він.

Нагадаємо, система народного контролю «Слово і Діло» проводить постійний моніторинг роботи уряду. За його результатами, станом на 7 грудня 2015 року уряд Арсенія Яценюка протягом року роботи виконав 81 обіцянку, ще 102 – провалив.

Порівняти роботу чинного Кабміну з попереднім також можна за допомогою інструментів системи народного контролю. Зокрема, «Слово і Діло» вже підготувало порівняльний аналіз роботи Сергія Квіта та Дмитра Табачника, Володимира Демчишина та Володимира Продана, Павла Розенка та Людмили Денісової, Олександра Квіташвілі та Олега Мусія, Степана Полторака й Валерія Гелетея.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: