Стець може замінити Кириленка на посаді гуманітарного віце-прем'єра – експерт

Читать на русском
Юрій Стець після відставки з посади міністра інформаційної політики може очолити гуманітарний напрямок роботи Кабміну, замінивши на посаді віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка.

Юрій Стець після відставки з посади міністра інформаційної політики може очолити гуманітарний напрямок роботи Кабміну, замінивши на посаді віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка.

Про це виданню «Сегодня» заявив політичний експерт Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Проти Кириленка налаштовані громадські активісти, «Самопоміч» і «Батьківщина»... Якщо Кириленка звільнять, то новим віце-прем'єром з гуманітарних питань може стати Юрій Стець», – вважає він.

Крім того, всерйоз обговорюється й відставка міністрів енергетики та охорони здоров'я Володимира Демчишина й Олександра Квіташвілі (який, до речі, написав відповідну заяву ще влітку, але ВР так і не проголосувала за це рішення).

Топ-5 виконаних і провалених обіцянок уряду Яценюка«Слово і Діло» вирішило виокремити найважливіші ініціативи українських міністрів, які були втілені в життя, а також ті, що так і не були реалізовані.

«У них була провальна політика, лобістський тиск і надто очевидна близькість до груп впливу. Наприклад, Демчишина пов'язують із Костянтином Григоришиним», – переконує політолог Вадим Карасьов.

Нагадаємо, 8 грудня міністр інформаційної політики Юрій Стець написав заяву про відставку з посади голови відомства. На цю мить у його активі 11 виконаних та 7 провалених обіцянок. Ще 7 зобов'язань міністра поки не були виконані, однак ще мають шанс на реалізацію.

Міністр культури та віце-прем'єр із гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко, відповідно до рейтингу «Слова і Діла» є найбільш безвідповідальним членом чинного уряду, осільки він провалив 36% власних обіцянок – тобто 35 із 96. Виконаних обіцянок у Кириленка – 49, таких, що мають статус «у процесі», – 12.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: