Порошенко не проти позбавляти громадянства за сепаратизм

Читать на русском
Президент повідомив, що правових підстав для позбавлення громадянства України за сепаратизм немає, але він звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією опрацювати це питання.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що правових підстав для позбавлення громадянства України за сепаратизм немає, але він звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією опрацювати це питання.

Про це йдеться у відповіді на електронну петицію №22/001799-еп «Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм», передає «Слово і Діло».

«Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», – йдеться у відповіді.

Разом з тим Порошенко повідомив, що звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у вирішенні подібних проблем і вжити заходів відповідно до законодавства.

Порошенко відповів на петицію щодо покарання депутатів, які не виконують своїх обіцянокПрезидент Петро Порошенко доручив спікеру Верховної Ради Володимиру Гройсману розглянути питання складання повноважень депутатами, які не виконують власних передвиборчих обіцянок.

Відзначимо, що петиція про позбавлення громадянства за сепаратистські висловлювання чи дії набрала 25,3 тис. підписів, перевищивши необхідний для розгляду поріг за 5 днів до закінчення терміну.

Автор петиції запропонував внести зміни до Конституції та законів для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, які своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагандують сепаратизм, порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

Нагадаємо, раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера стверджував, що чинну Конституцію України потрібно міняти повністю для того, щоб запровадити норму про припинення громадянства тих осіб, які зі зброєю в руках захопили владу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: