Джемілєв хоче залучити НАТО до морської блокади Криму

Читать на русском
Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що морську блокаду Криму можна влаштувати рішенням РНБО або НАТО.

Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що морську блокаду Криму можна влаштувати рішенням РНБО або НАТО.

Про це він розповів в інтерв'ю «Апострофу», передає «Слово і Діло».

За його словами, від активістів блокади півострова надійшла інформація про катери, які перевозять вантажі в бік Криму.

«Тому і з'явилася ідея морської блокади. Хтось, може, подумав, що у нас там є катери, які можуть заблокувати Крим, але їх немає, це можна зробити рішенням РНБО України або рішенням НАТО», – каже Джемілєв.

«Йдеться про те, щоб здійснити контроль над катерами й кораблями, які направляються в нейтральні води, так як надходила інформація, що якісь кораблі там передають товари російським кораблям», – заявив народний депутат.

На думку Мустафи Джемілєва, контроль буде здійснюватися в портах, а не на морі. «Я так думаю, хоча деталей не знаю. Це має бути організовано з боку української влади».

Нагадаємо, раніше Мустафа Джемілєв висунув умови, за яких електропостачання Криму по лінії «Каховська-Титан» не буде припинено 31 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: