Джемілєв розповів, за якої умови кримчани в Новий рік не залишаться без світла

Читать на русском
Народний депутат України та лідер кримських татар Мустафа Джемілєв висунув умови, за яких електропостачання Криму лінією «Каховка-Титан» не буде припинене 31 грудня.
Мустафа Джемілєв

Народний депутат України та лідер кримських татар Мустафа Джемілєв висунув умови, за яких електропостачання Криму лінією «Каховка-Титан» не буде припинене 31 грудня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало Тижня».

За словами лідера кримськотатарського народу, прологнація енергетичного контракту з Росією щодо живлення Криму можлива тільки за умови, якщо його підпише уповноважена особа (а не розшукуваний на материковій Україні керівник «націоналізованого» «Крименерго»), а також якщо півострів у документі буде названий «Автономною республікою Крим», тимчасово окупованою Росією. Про це Джемілєв домовився з Президентом Петром Порошенком.

«Я говорив (з Президентом – ред.), що пролонгація контракту можлива тільки при дотриманні ряду умов. По-перше, цей документ повинен підписуватися не між держпідприємствами Росії та України, а тим більше – не за участю особи, яка у нас перебуває в розшуку (керівник «націоналізованого» «Крименерго» Віктор Плакіда – ред.), а між відповідними міністерствами. По-друге, в цьому договорі Крим повинен називатися не «Кримським федеральним округом», а Автономною республікою Крим і в дужках – тимчасово окупованою РФ територією України. Тоді це буде відповідно з міжнародними актами, в першу чергу – Резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року», – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, раніше Мустафа Джемілєв заявив, що без української енергетики, навіть з урахування «енергомосту» з російської Кубані, Крим здатен забезпечувати себе електроенергією менше, ніж на 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: