Рік Кабміну: підсумки прем'єрства Яценюка. Експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Звіт Яценюка приймуть і для нього все пройде успішно, але після цього почнеться серйозне перетрушування Кабміну.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, підбиваючи підсумки року роботи Кабміну.

«З одного боку, Яценюк ледве впорався з цим роком. З іншого боку, всі народні депутати або парламентська більшість приймуть його доповідь, а потім ухвалять і Бюджет, і зміни до Податкового кодексу», – розповідає Небоженко.

Як підкреслив політолог, саме тому, що Верховна Рада є головним оцінювачем діяльності Кабміну, вердикт буде скоріше позитивним.

«Дійсно, нічого не зроблено з корупцією. Але з іншого боку, зроблено щось для дерегуляції, йде позитивна для нас війна з «Газпромом», є зміни в Міноборони. Знята проблема з величезним українським боргом. Так, тимчасово, але знята. Саме про це зараз буде доповідати Яценюк», – аналізує він.

Інша річ, що дуже болісно проходять реформи, але частина відповідальності за роботу Кабміну лежить на самому депутатському корпусі, вважає експерт.

Топ-5 виконаних і провалених обіцянок уряду Яценюка«Слово і Діло» вирішило виокремити найважливіші ініціативи українських міністрів, які були втілені в життя, а також ті, що так і не були реалізовані.

На його думку, зараз для Яценюка все пройде вдало, але потім почнуться серйозні зміни в Кабміні, й насамперед не за професійними якостями, а за ступенем корумпованості.

«Парламентська більшість, якщо зараз відмовить Яценюку, має переформатуватися, а вона до цього не готова. Депутатам доведеться голосувати за Яценюка», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, що цього дня, рівно рік тому, депутати підтримали програму, запропоновану Яценюком. Відповідно до закону про Кабмін, 12 місяців Рада не може розглядати питання про відповідальність уряду та звільнити його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: