Чому Яценюк не боїться відставки? Експерт

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Рішення щодо прем'єрства Яценюка вже давно прийняте і, скоріш за все, узгоджене з європейськими партнерами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи заяву Арсенія Яценюка про те, що він не тримається за крісло прем'єра та готовий піти у відставку.

«Звісно, якби ВР ухвалила рішення про відставку, в Яценюка не було б іншого вибору. Але його впевненість у заявах зараз пов'язана з гарантіями якраз того, що таке рішення не ухвалять. Є питання політичної доцільності. Зараз її немає. Будуть досягнуті домовленості, будуть зміни в Кабміні, але уряд і прем'єр в основі своїй залишаться», – розмірковує Василь Яблонський.

За його словами, попередні соціологічні опитування свідчать про те, що дієздатнішою наступна Верховна Рада не буде й може потрапити в зону «турбулентності».

Рік роботи прем'єра-камікадзе: успіхи та провали. ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями з приводу того, як минув рік роботи уряду Арсенія Петровича Яценюка.

«Скоріш за все, американські партнери все розуміють і були якісь перемовини, домовленості. Рішення, ймовірно, вже прийнято», – припускає політолог.

Співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран вважає, що прем'єр залишиться з однієї банальної причини – ніхто не ризикне в складний період, в опалювальний сезон, коли потрібно повертати борги, міняти його. Та й охочих у такій ситуації зайняти прем'єрське крісло не так уже й багато.

Як відомо, раніше Андрій Парубій заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк буде очолювати уряд як мінімум до весни наступного року.

Крім того, Юрій Луценко вважає, що альтернативи Яценюку поки немає й такий крок призведе до неможливості ухвалити Бюджет та припинення співпраці з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: