Стець не витратив на українське мовлення на Донбасі жодної копійки

Читать на русском
Міністр інформаційної політики Юрій Стець стверджує, що на відновлення мовлення українських телеканалів та радіо державні гроші витрачені не були.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець стверджує, що на відновлення мовлення українських телеканалів та радіо державні гроші витрачені не були.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua, передає «Слово і Діло».

Зокрема, за словами Стеця, придбання передавачів для телевізійного та радіосигналу українських медіа було куплене за гроші західних спонсорів.

«Вони (передавачі – Ред.) передані нам західними партнерами за символічною ціною – в один євро або один долар. Йдеться про Литву, Польщу, США», – розповів мінстр.

Якби не гроші донорів, то відновлення українського мовлення обійшлося би Бюджету в 15 млн грн, стверджує політик.

Міністерство невиправданих сподівань: чому капітулює Мінстець?Новина про відставку Юрія Стеця не стала несподіванкою як для медіа-спільноти, так і для усіх політичних гравців. Втім, говорити про те, що відомство виконало всі поставлені перед собою завдання, було б занадто сміливо.

«На цей момент – нуль гривень і нуль копійок. На відміну від багатьох своїх колег, я не приходив і не говорив: дайте нам гроші, а ми потім відзвітуємо, на що їх витратили. Ні, я говорив: нам потрібні конкретні речі, вони коштують стільки-то. Допоможіть придбати їх, будь ласка, щоб ми могли реалізовувати завдання, що стоять перед нами. Такий підхід убезпечив мене від можливих звинувачень у корупції. А ризик був. Особливо – на етапі створення Міністерства», – заявив Стець, відповідаючи на питання про те, скільки коштувала кампанія з відновлення мовлення на Донбасі.

При цьому міністр визнає, що «білі плями» в сітці мовлення в зоні АТО є: вітчизняні телеканали покривають приблизно 70% території. За даними Стеця, найбільше таких «плям» – на лінії зіткнення.

«Але навіть у зонах «білих плям», де ми не можемо поставити передавачі або ж через перманентні обстріли, або через особливості рельєфу, або з якоїсь іншої причини, там проблема вирішена по-іншому. Там ми встановили близько 180 супутникових антен. На які теж держава не витратила жодної копійки», – резюмував Стець, додавши, що говорити про те, що в Донецьку немає українського телебачення, некоректно.

Нагадаємо, 8 грудня Юрій Стець подав до Верховної Ради заяву про відставку, виконавши таким чином обіцянку звільнитися після року роботи в уряді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: