Спадок Стеця. Ключові реформи Міністерства інформполітики

Читать на русском

Міністерство інформаційної політики – наймолодше відомство українського уряду. Однак, за словами його очільника Юрія Стеця, якби такий орган був створений в Україні з моменту набуття Незалежності, сьогодні б ми не мали тих «проблем у головах», які призвели до збройного конфлікту.

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила розібратися у планах і перспективах Міністерства інформаційної політики та визначити, що вже зроблено, а що залишиться у спадок наступнику Стеця.

Так, повністю реалізованою є лише одна із заявлених МІП програм – Embedded Journalism, направлена на журналістів іноземних ЗМІ. Суть програми полягає в тому, що у співпраці з Міністерством оборони журналісти в зоні конфлікту прикріплюються до конкретних підрозділів, живуть і працюють у частинах разом із військовими.

Решту глобальних завдань МІП усе ще не можна назвати повністю виконаними. Більшість проектів, направлених на державну пропаганду в медіа, збір доказів військової агресії РФ для Гаазького трибуналу, функціонування так званих «інформаційних військ» та іномовлення, реалізуються, однак далекі до завершення.

Є й низка дрібніших, але надзвичайно важливих завдань, що вже виконані. Наприклад, старт телеканалу UATV, кампанія «Крим – Україна» чи установка телевізійної вежі у Слов'янську та комплектів супутникового телебачення на межі із зоною АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: