Саакашвілі дійсно міг розкрити корупційні схеми ОПЗ – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Атака на Саакашвілі пояснюється тим, що він або наступив на корупційні схеми, або спричинив боротьбу бізнес-груп.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що представнки ОПЗ вирішили подати до суду на Саакашвілі.

«Візит Байдена спричинив конфронтацію в групах впливу. Така жорсткість у випадах є свідченням того, що Саакашвілі справді міг наступити на корупційні схеми та вивести їх на поверхню. Можливо, через це проти нього розгорнулася зараз така кампанія», – розмірковує політолог.

Саакашвілі звинуватив оточення Яценюка в корупції на ОПЗЗбитки за один рік від державних підприємств, завдані Бюджету України, склали 105 млрд грн.

Також він припустив, що це може бути протистоянням не стільки держадміністрації та бізнесу, скільки просто бізнес-груп, які розраховували на певний прибутковий для себе сценарій.

«На сьогодні це протистояння є свідченням того, що прибутки скорочуються, а апетити чиновників зростають. Добре, якщо поведінка чиновників направлена на захист державного інтересу, але якщо це просто боротьба бізнес-груп за вплив, то це вже вкрай сумно», – наголосив він.

Підсумовуючи, Цибулько підкреслив, що партія Саакашвілі наразі лідирує в Грузії, тому нервозність поплічників Путіна в Грузії є прямою реакцією, яка виливається в жорсткість атак проти Саакашвілі в Україні.

Як відомо, Міхеіл Саакашвілі звинуватив оточення Яценюка в корупції на ОПЗ і заявив, що збитки від державних підприємств, завдані Бюджету України за рік, склали 105 млрд грн.

Нагадаємо, ОПЗ перебуває в державній власності, Фонд держмайна готується до його приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: