Відповідальніші за Яценюка: хто з українських політиків може замінити прем'єра?

Читать на русском
«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, хто з можливих кандидатів на посаду глави уряду буде більш відповідальним, ніж нинішній прем'єр.

Чим ближчий річний звіт Кабміну, тим більше в ЗМІ мусується тема можливої відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Його найбільш імовірними наступниками на сьогоднішній день є три кандидатури: голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, міністр фінансів Наталія Яресько та секретар РНБО Олександр Турчинов.

Більшість політичних сил у своїх заявах пояснюють необхідність відставки Яценюка його низькою ефективністю й тотальною безвідповідальністю. «Слово і Діло» вирішило з'ясувати, хто з можливих кандидатів на посаду глави уряду буде більш відповідальним, ніж нинішній прем'єр.

Томенко: «Народний фронт» може віддати квоту прем'єра «Блоку Петра Порошенка»Микола Томенко вважає, що врятувати парламентську коаліцію та сформувати новий уряд можна шляхом «кадрової рокіровки».

Для цього ми використали розроблений нами інструмент, який дозволяє порівняти виконання обіцянок політиків. Виходячи з результатів порівняння, ідеальним кандидатом з точки зору відповідальності є глава Мінфіну Наталія Яресько – вона виконала більше половини своїх обіцянок і лише одну – виконати не змогла.

Засновники «Народного фронту» – нинішній прем'єр Арсеній Яценюк і глава РНБО Олександр Турчинов – мають практично однакові показники відповідальності та безвідповідальності.

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі виконав 32% взятих на себе зобов'язань. Ще 12% своїх обіцянок екс-президент Грузії провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: