У 2016 році Україна увійде до топ-50 рейтингу Doing Business – Абромавичус

Читать на русском
Вже наступного року Україна увійде до топ-50 країн у світовому рейтингу держав за легкістю ведення бізнесу.
Айварас АбромавичусФото: КМУ

Вже наступного року Україна увійде до топ-50 країн у світовому рейтингу держав за легкістю ведення бізнесу.

Про це під час річного звіту уряду заявив міністр економіки і торгівлі України Айварас Абромавичус, і додав, що Україна в цьому рейтингу посяде 46 місце, передає «Слово і Діло».

А ще за рік, за планами Мінекономрозвитку, ми увійдемо до першої двадцятки світового рейтингу Doing Business.

«Наступного року обов'язково увійдемо до 50 кращих країн, що стосується Doing Business, і, за нашими планами, ще за рік – до двадцаточки. Щодо наступного року – розробили «дорожню карту», яка передбачає лише 27 кроків, щоб опинитися на 46 сходинці, що стосується Doing Business-рейтингів», – пообіцяв Абромавичус.

Як змінилися позиції України в світових рейтингахСистема народного контрою «Слово і Діло» здійснила порівняльний аналіз позицій України в глобальних рейтингах за основними соціально-економічними показниками у 2014 та 2015 роках.

Глава Мінекономрозвитку збирається реалізувати цей план через перегляд регуляторного середовища для бізнесу.

«Тільки в 5 секторах потрібно переглянути 10 тисяч регуляторних актів. Очікуваний ефект від цього – мільярди гривень економії для бізнесу», – спрогнозував міністр.

Нагадаємо, що аналогічні заяви свого часу робив і попередник Абромавичуса Павло Шеремета, але свого слова так і не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: